En seng med egen fjernbetjening

Med denne fjernbetjening kan du styre både fodenden og hovedenden, som du kan køre op og ned. Det kan være rigtig behageligt, for du kan lettere styre, hvordan du vil ligge eller nærmest sidde. De mange tidligere har gjort med ekstra puder i nakken eller under knæene. Fordelen her er, at puderne ikke bliver flade eller bliver flyttet under søvnen.

Det har samtidig gjort at det er en type af seng, der er blevet mere og mere populær med tiden, og det kan mærkes. Priserne var til at starte med meget høje, hvis du ville have en elevationsseng, der var i en god kvalitet, og som var værd at sove i, men priserne er faldet, og du kan sagtens finde en fremragende kvalitet til billigere penge nu om dage, hvis du er fristet af en lækker og moderne seng.

Der er dog stadig mange faldgruber

Mange elevationssenge holder dog ikke en standard, du bør kræve af din seng. Som med alle andre senge skal du sikre dig, at kvaliteten er i orden hele vejen igennem, så du får en seng, du kan lide at sove i, og som holder længe.

Det gælder om at sikre, at alt fra madras til ramme er lavet i gode og holdbare materialer, og fremgår det ikke tydeligt, så spørg. Madrassen skal samtidig have en hårdhed, der passer til lige dig, den skal nemlig bare sidde lige i skabet.

Endeligt skal du også sikre, at motoren er i en god kvalitet sammen med ophænget. Kan motoren klare mange bevægelser, også mens du ligger i sengen og der derfor er ekstra vægt på? Hvis dele af sengen ikke kan holde, så bliver det dyrt. Nogle ting kan udskiftes, mens andre ikke rigtig kan. Derfor er det en god idé at gå efter kvalitet fra starten af, så du kan have glæde af din nye elevationsseng i mange år fremover. Er ramme, ophæng og motor virkelig superb, så kan du, når den tid kommer, nøjes med en ny madras til din seng, og det er også værd at overveje.

Tænk også over lyden fra motoren

Ingen orker en motor, der drøner derudaf. En god motor skal nemlig samtidig være støjsvag. Ikke kun vil meget larm genere dig selv, det vil også genere dem, du deler soveværelse med. Det er noget, alle vil sætte pris på, og en motor, der i øvrigt er i en god kvalitet, vil også være støjsvag.

Det gør det samtidig rigtig nemt at justere på lige din side af sengen, hvis du gerne vil læse eller se fjernsyn, for når du er træt, vil den anden slet ikke bemærke, at du justerer løs, så du kan komme til at ligge perfekt.

Der er mange gode, danske senge på markedet

Danmark er med helt fremme, når det gælder elevationssenge. Ikke kun popularitetsmæssigt blandt de sovende, men også hos producenterne. Det er generelt en rigtig god kvalitet hele vejen igennem, og du går sjældent galt i byen med de danske senge.

Det er alle detaljerne, der er gode. Der er nemlig mere end støjsvage, men kraftfulde, motorer, der er også rigtig gode madrasser, der giver en god komfort. Nogle af dem kan endda vendes, og er mere hårde på den ene side og mere bløde på den anden.

Så kan du vælge, hvad du foretrækker, og du kan nemt vende den efter behov, så du ligger enten mere blødt eller hårdt. Det kan være rart at skifte mellem, alt efter hvad du lige foretrækker.

Noget andet, disse elevationssenge er kendt for, er, at det er nemt at lave meget fine justeringer. Nogle gange er det centimeter, det drejer sig om, for at ligge enten perfekt eller dårligt. Sengen skal derfor være nem at indstille og samtidig have mange muligheder for både hoved og ben.

Prøv derfor gerne de mange udstillingsmodeller af, så du har en idé om, hvor god sengen er at indstille, for det skal hænge sammen med kvaliteten i øvrigt. Det er et sted, du skal tilbringe rigtig meget tid hver eneste nat, så derfor er det meget vigtigt, at det hele går op i en højere enhed, så du kan sove godt og behageligt hver evig eneste nat.